søndag den 23. februar 2014

Blondies med skovbær og hasselnødder

"I like big buts and I can not lie" - render jeg og synger for mig selv, imens jeg booty-shaker til kagebagningen!

Chokolade skal der til..! Upcomming chokoladefestival - lige om snart - jeg skal i gang med noget chokolade bagning. Jeg har den dejligste søde girlfriend som hedder Hans-Aron! Han er super vild med chokolade -den hvide slags- plus med han elsker min brownie. Så derved måtte jeg lave min brownie om til blondie. Til hans ære! Så kan han måske kreaere den på Færøerne for hans venner og familie, hvis han ikke får det hele spist selv!





Blondies med skovbær og hasselnødder

30x35 form - 180*C - 25min

250 g smør
250 g hvid chokolade
4 store æg (220g)
350 g sukker
125 g mel
1 tsk bagepulver (5g)
½ tsk salt (3g)
100 g hasselnødder
100 g groft hakket hvid chokolade

150 g skovbærblanding

De vilde chokolade kender vil nok korse sig over jeg lige valgte en kæmpe stor hvid toblerone til min blondie... Men det var altså hvad jeg lige havde lyst til! Ja jeg burde nok vælge en Ivorire fra Valrhona, eller en anden god kvalitet chokolade, men i dag blev det altså toblerone.


Smør smeltet og den hvide chokolade røres ud i det varme smør, så det er helt smeltet sammen.


Æg og sukker piskes godt sammen til det luftigt og den hvide choklade-smør blandning vendes rundt deri.


De frosne bær vendes sammen med melet og hældes ned i chokoladeblandingen, tilsæt bagepulver, salt, den groft hakkede hvide chokolade og hasselnødder.


Det hele må ikke røres for meget rundt. Bærrene må helst ikke nå at smelte, men melet og de tørre ting skal selvfølgelig røres ud. Det kommes i en bagepapir beklædt form på 30x35cm og bages ved 180*C i 25-30 min.


Ligesom en brownie, skal en blondie bages dagen før den skal bruges, for at den skal være bedst.


torsdag den 20. februar 2014

Amsterdams kager

En spontan tur med 3 lige så kage-glade venner som jeg selv, det kan sgu da ikke gå helt galt!

Jeg er jo ret så lady-like og går altid i hæle, eller i hvert fald det meste af tiden. Jeg travede Amsterdam centrum rundt i hæle. Amsterdam = BROSTEN! For f**king helvede det skulle jeg da aldrig have gjort. Af skade bliver man klog. Allerede førstedagen havde jeg vabler, og anden dagen havde min vable vabler!

Nok af mit piv! Amsterdam har så meget mere at byde på end Heineken og sjovt røg over det hele. Side om side ligger cafeer, bagerier, Coffee-shops og souviners. De har også mange delikate cafeer, chokoladebutikker og konditorier. 

De første dage brugte vi på alle de sjove og kulturelle ting som van Gogh museet, Anne Franks hus, Tourtur mousset, Maddam Tussaud, Amsterdam Dungeon, Tulipan marked, The Red Light Distrech, shopping og hvad der ellers lige faldt ind...


Sidstedagen skulle bare være kage og chokolade! Vi startede dagen på et lille ret lokalt sted i nærheden af hvor vi boede.

Van Velze's som er en lille butik ned af en sidegade ude for centrum. Med åbent bagkøkken hvor chokolade-manden stod og tryllede med chokolade. Lille fin chokoladebutik, hvor vi 4 mennesker lige akkurat kunne stå indeni. Sød betjening af den smilende pige bag disken. 



En af de små hjerteæsker dækkede stort set deres fyldte chokolader sortiment som en af mine venner valgte at købe med. Jeg selv valgte at købe 9 stykker og fyldte "Ageren". 



Jeg havde Google lidt og et par bloggere skrev om de taart van m'n tante som var et hip sted man bare skulle besøge.




Ved første øjekast, uden nærmer gennegang bliver jeg glad. Udefra er der pynt i alle vinduerne med udstillingskager, og når man træder ind af døren bliver man mødt af en munter stemning af farver og festlige kager.


Vi satte os ved et bord nede omkring et sofa-hjørne og ved siden af kage-montraen som vi gennemgik med øjnene. Der gik ret længe før vi kom til at bestille et stykke kage og kaffe. Betjeningen var ikke særlig god, ret elendig. Flere gange prøvede jeg at smile til hende pigen der rendte rundt, men ikke et eneste smil kom der fra hende, så stemningen allerede sat!


Jeg fik et stykke lidt ubestemmelig stykke fromage kage. Jeg gætter på det var skovbærblanding med alt for meget gele i. Jeg er sikker på hvis jeg havde tabt den på gulvet, kunne den springe op på min tallerken igen.
De sukkerbunde indeni var bare tørre. Ikke ligefrem den bedste kage! De andre var heller ikke heldige.



Et stykke ostekage fik ret meget kritik. Mangel på smag. Chokoladekagen var OK men heller ikke mere end det, og pecan-nødde tærten var liiiiiige i overkanten af sød! Vi snakkede forindeni vi bestilte, om vi skulle have "kage-to-go" men det blev no-go. Ikke mere kage derfra...
Vi endte med at betale for den over-pricede kage og smutte videre!



Vi vandrede ned af gaden og mod Patisserie Holtkamp, uden helt af vide hvad der ventede os. Jeg havde en forstilling om en cafe, men det var det langt fra! Man havde følesen af eksklusivt konditorværk i en meget lille butik.



Alle kagerne så indbydende ud og der var fuldt hus hele tiden. Vi klemte os ind, 4 mennesker og fyldt næsten det hele.



Selvom vi stod og diskuterede på dansk blev vi med meget venlighed ekspederet, af en smilende pige med meget rød læbestift. Hun forklarede os om de kager kager som stod i de store montre og man havde fornemmelsen af de faktisk vidste noget om de kager de solgte.



Kagerne var klart "to-go" så det var det vi gjorde. I alt fem stykker tog vi med hjem og spiste og det var nok det lækreste kage jeg fået ude længe. Priserne var bestemt rimlige og det vil jeg gerne betale igen for den gode kage det var.




Den sidste butik vi nåede forbi den dag var DutchHomade. Ikke et sted vi havde læst om tidligere, men var bare på vejen oppe i byen. En disk fyldt med hjemmelavet chokolader, is og macarons.



Vejret var ikke lige til is, så jeg valgte at få 12 farvrige macarons med hjem.
Lidt for store mundfulde efter min smag. Jeg mener bestemt ikke at en macaron skal være mere end 2 mundfulde. Smagsmæssigt var de lige i den fine ende, nogen havde god smag, andre burde have haft lidt mere. Sprøde udenpå og lækre bløde indeni.



Alt det medbragte hjem til hotellet og blev fortæret på sengekanten af 4 kritiske kondtore.
Jeg vil gerne vil Amsterdam igen... Bare for st spise kage!