lørdag den 25. maj 2013

Farvel...

... jeg flytter.

Ikke bare til nabo byen lige rundt om hjørnet, men freaking hele vejen til Færøerne! Nærmere bestemt til skønne Tórshavn.

Ja jeg har et stykke tid vidst at jeg skulle derop, og har alligevel været tvivl i sindet, og har derfor ikke rigtig "sprunget ud" og fået det sagt til hele verden.

Jeg har fået et barsel-vikariat job, sammen med to af mine tidligere konditor-lærlinge kollegaer, som nu bliver mine konditor-kollegaer. Jeg elsker både Kim og Gitte som kollegaer og venner, og jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde (og næsten bo) sammen med dem igen de næste 6 måneder.

Jeg i gang med med at pakke lejligheden ned, da den er opsagt - utroligt hvad mit lille bitte frimærke er kommet til at rummet på 3 år. Alverdens ting - og ikke mindst minder - er nu pakket ned i bare 16 flyttekasser, og det hele er stablet op hjemme hos mine forældre i mit gamle teenager værelse, imens jeg har fået en plads at sove på sofa'en i stuen.

Jeg må heller til at finde de lange strømpebukser, termo undertøj og regnfrakke frem, og få det pakket ned, sammen med tankerne om kogt får, hval og tørfisk og hvad der ellers er af delikatesser deroppe. Dét skal nok blive spændende!

Umiddelbart er jeg ikke det store natur-menneske, men det kan jeg vel blive?

Jeg rejser på fredag og ved ikke hvad de kommende 6 måneder vil rummer helt præcist, udover noget om min ophold deroppe i det kolde, forhåbentlig en masse med sukker, fløde og mel.

(Nr.6) Et billede af dig i 2007


Den challenge går lidt slow. Men her er det så, et billede fra 2007. Ikke meget har forandret sig siden dengang, jeg ser stort set ud som jeg gør i dag...


lørdag den 18. maj 2013

Kage katastrofe - 1 stk kage til Cake Wreaks

Ja der altså proffer derude i kage verden, som slet, slet ikke burde lave kager og kalde sig professionelle. Det burde jeg måske heller ikke med denne kage på CV'et.




Den var udsat for en liiiiidt for lang køretur hvor den fik køresyge og hedeslag på en og samme tid. Heldigvis var den kun til mig selv :)

(Nr.5) En hjemmeside du bruger jævnligt


De fleste som læser med her, kender mig allerede på Jordbærkagens facebook og/eller Instagram har allerede set monsteret, som vist nok har kvalificeret sig til direkte at kunne ryge videre til et af mine favorit links; Cake Wreaks! - katastrofe kagerne, med undtagelse af deres Sunday Sweets, som er mindst lige så fascinerende, som de andre er grufulde. 

Top 10 hits...

... med en undertitel:

(Nr.4) "Et billede du har taget"


Bloggen har efterhånden eksisteret et par år, både med det ene eller andet formål. Mest kage. Jeg har taget alle billederne af alle mine kager, og derfor er det da meget passende at lave en top 10 "greates hits".


På 10. pladsen har vi Banoffe Pie
En utrolig nem og enkelt kage, som der slet ikke skal bruges nogen ovn ved. En gang kondenseret mælk, modne banener, chokoladekis og flødeskum, så du faktisk der næsten allerede.


Nr. 9 Jordbær lagkage med hasselnødder

Det den eneste kage jeg har lavet i år, som er på listen, alle de andre er fra sidste år eller længere tilbage. Det gik ret så stærkt med at komme op på listen med denne klassikser! Jordbærlagkage er åbenbart et hit.

Nr. 8 Kiksekage

Kiksekage! Jeg har altid elsket kiksekage siden jeg var barn, og min mors er stadig den bedste jeg har smagt. Den er gammeldags og kun lavet på kakao og palmin, alligevel er det bare dén som bliver rost og snakket om ved juletid.



Nr. 7 Hvid chokolade mousse med Asti og bær

Opskriften udviklede jeg til en bryllupskage, hvor ønsket var "frisk", hvid chokolade og bær. Hvid chokolade i sig selv kan være ret så kvalmende sød som en hel mousse, derfor blandede jeg en smule Asti deri, som tilførte syrlighed og fremhævede også bærenes smag.


Nr. 6 Hummingbird bakery : Cheesecake-brownie
Hvem kender ikke snart denne kage til uendelighed? Den ligger rundt på SÅ mange steder i blog land. Den er smuk med farverne. Wannebe regnbue-is i kageform.


Nr. 5 Othello
Lige efter "Den store bagedyst" havde været i køkkenet og skulle lave Othello-kager, var der vildt søgning på Othellokagen, og min kage her blev besøgt mere på én dag, end nogen anden kage jeg ellers har lavet.


Nr. 4 Nødde-marengs med bær-skum

Jeg skrev at det var et forsøg på en Christianshavner-kagen som man kan købe fra Lagkagehuset, og det var åbenbart et hit! Den bliver gentagende gange fundet ved at google Christianshavner kage.


Nr. 3 Lagkage med blåbærmousse og hyldeblomst

Denne her er på grund af udseende, det jeg næsten sikker på. Den har aldrig noget som helst søgeord som er på kagens indehold. Blomsterne er malet på med pasta-farve og klar alkohol.


Nr. 2 Gateau Marcel
Chokolade-elskernes favorit kage! Det bare alt det gode med godt på. Smør, sukker og CHOKOLADE. Og dermed er den også super nem at lave.


Nr. 1 Regnbuekagen

Ja og så det her det bliver PINLIGT! Med tæt på DOBBELT så mange besøgte på denne regnbue-kage end bare nr.2, så det IKKE et billede jeg har taget, men det et billede fra Martha Stewart med en kage jeg har forsøgt mig at lave magen til.


Nårh ja, hvad kan jeg sige? Ikke så meget... Måske jeg skulle slette dette billede på bloggen snart, lave kagen og selv tage et billede.

tirsdag den 7. maj 2013

{ Blåbær dessert kage} Blåbær- og kærnemælk fromage med crunch

Tak for alle stemmerne! Min vote-boks gik dog helt amok, og opdaterede hver time, så jeg ikke kunne se det endelige resultat. - verdammt!

Jeg skrev lidt sammen med værtinden og hun syntes at det skulle være kærnemælk fromagen, OG SÅDAN BLEV DET. Grape-frugten er dog slet, slet ikke afskrevet, der ligger 4 grapefrugter ude i køkkenet, som hun venter på at blive til lækker, lækker kage. Brownie med is og appelsin-kaviar må jeg se om jeg kan få klemt ind sidst på måneden.

Kagen her mindede ret så meget om cheese-cake, og det var den brede skare af kollegaer også enige om. Det må være en cheese-cake light? Uden der er noget som helst "light" over den med creme frise og fløde mængde der er i.



Blåbær- og kærmemælk fromage med kiksebund

24cm kagering

Kiksebund
125 g smør
300 g kammerjunker

Kærnemælk fromage
75 g sukker
3/4 dl vand
4 æggeblommer
1 æggehvide
6 blade husblas
2 dl kærnemælk
2,5 dl cremefraiche (mindst 18, gerne 38 pct.)
1,5 dl fløde, pisket til flødeskum

Blåbær pure til blåbær fromage + gele
250 g blåbær - evt frost
75 g sukker
½ vaniljestang
3 husblas
+1 blad til gele

150 - 200 g frisk blåbær



Kiksebunden laves først, fordi den skal på køl. Let smeltet eller bare blødt smør, blendes sammen med kammerjunkerne til det sandet.



Fordel kiksemassen i bunden af formen. Tryk den godt sammen med hænderne, jævnt ud over det hele. Stil formen i køleskabet.




Blåbærene fra frost og sukkeret, samt vaniljestang kommes i en kasserolle og koges sammen. Når det er varmt, fiskes vaniljestangen op og det hele blendes.
Det sigtes i to skåle. 1 med 50g som skal være til gele på toppen, og den anden med 200g som er til fromage, det overskydende som er sigte fra, smides ud.



Kog sukker og vand til en let sirup så den lige begynder at tage farve, og lad det bruse lidt af. Æggeblommer og hvide piskes sammen imens den varme sukkerlage piskes langsomt i æggene. Det skal gå langsom så æggene ikke bliver "spejlæg".

Læg husblas i lidt koldt vand til ’vingummikonsistens’.



1 dl af kærnemælken tages fra, den resterende kærnemælk og creme fraise blandes sammen i en skål. Æggesnapsen blandes sammen med kærnemælken og piskede piskefløden vendes forsigtigt deri.



Blåbærpure med 200g, varmes let op og 3 blad husblas smeltes deri. Dertil kommers 100 g af kærnemælk-fromagen sammen med og det vendes sammen.



Kiksebunden som har stået på køl tages ud og friske blåbær drysses hen over og blåbærfromagen ligeså - jeg fandt IGEN friske bær, så forsøgte mig med frosne. Lad den stå i køleskabet til den er fast.



Den 1dl kærnemælk der blev taget fra, varmes let op sammen med korn fra ½ vaniljestang. 6 blad husblas smeltes deri, og det blandes sammen med den resterende kærnemælk. Den hældes ovenpå den fatse blåbærfromagen og stiles på køl.



Går kærnemælkfromagen har sat sig, laves top geléen. Skålen med blåbær bure der tilbage, varmes let i mikrovnen, og dertil tilsættes 1 blad husblas som har ligget i blød i koldt vand.



Rør det ud til det er smeltet, og tilsæt derefter 50 g vand og rør det sammen. Hældes forsigtigt ud over fromagen og stil den på køl igen.




Efter denne sommer-dessert, kommer jeg til blog challengen

(Nr.3) "Hvad lavede du i dag"


Jeg vælger så at fortælle om i går, som var dagen hvor jeg i kast lige fra morgenstunden, og det var så den overstående kage der tog det meste af tiden.

Jeg har virkelig dårlig soverytme for tiden. Jeg sover IKKE særlig roligt, og vågner stadig med meget uro i kroppen. En løsning er at tælle får. Det virker aldrig for mig. Imens de uldne får hopper over plankeværket, skiftes kroppen ud med kage. Stille og roligt, forsvineder hoved, ben og hale, og det eneste jeg ser jeg bare forskellige kager hoppe over et hegn, hvor jeg så tænker hvilke slags kager, og til sidst sidder jeg bare og skriver opskrifter natten lang. Måske en flaske whisky ville virke, men så skal der vist også en ny lever til inden længe.

Natten til mandag var ingen undtagelse overhoved med manglende søvn, klokken var omkring 4 før sofaen trængte sig på. Lad og doven som jeg er når jeg opholder mig hos min mor, vågnede jeg da solstrålerne begyndte at ramme mit ansigt. Vendte mig om og sov videre.



Da jeg så endelig stod op og fik øjne, skulede ondt til katten som bare troede min hamster skulle være hendes næste måltid. Kradsede jeg ned på et stykke papir hvad jeg manglede til kagen. Handlede i den lokale Brugs med hår der lignede noget en fedte-mad havde været i nærkam med.

Svinede HELE køkkenet til imens jeg krearede kagen og knipede billeder i mellemtiden. Da det kun var den sidste gele på toppen der manglede, tog jeg bad. Bare for at gøre kollegaerne den tjeneste.

Alt i alt kom jeg en time for sent, men det slet ikke unormalt for mig - casual late. Alle sad udenfor og grinede i aften solen, imens jeg kom spankulerende i sommerkjole og vinter boots, og balancerede med kage i hånden, kravlede over plankeværeket og blev blændet af solen.

Lidt for sort grill-mad og enkelte øller blev skyllet ned, efterfulgt af kage. Det hele sluttede af med jeg sagde farvel til dem alle sammen og sad sammen med værtsparret og så film, inden jeg smuttede over til min egen lejlighed, for at indhente alle de timer jeg ikke havde fået dagen før.

søndag den 5. maj 2013

Dessert til grill-aften?

Så det mildt og lækkert solskinsvejr udenfor, og i morgen er jeg inviteret til grill-aften sammen med alle de skønne konditor-elever som jeg har været lærling sammen med de seneste 3 år. Jeg glæder mig übber meget!

Der blevet sagt at jeg skal lave desserten, og er lidt ude i om det skal være

* Kærnemælk-fromage med blåbær og sprød kiksebund.
* Lyserød grapefrugt fromage med syltet grapefrugt og fløde.
* Brownie med vaniljeis og appelsin-kaviar.

- hvis du lige giver en stemme her ude til siden, så vil jeg lave en opskrift og lade billeder op efterfølgende.

Hvis der et 4. ønske, så giv det endelig lige en kommentar.

Jordbærlagkage med fløde og hasselnødder


(Nr.2) "Meningen med dit blognavn"


Jeg startede med at bare skulle have en blog, uden helt at vide hvad en blog handlede om. Jo det var en "dagbog" på nette, men hvad man ellers gjorde med den. I starten hed den vist noget i retningen af the-life-of-miss-Louise, fordi den nemlig var meget personlig præget med diverse ting, dimser og dagligdag.

Meeeeeen the-life-of-miss-Louise blev sgu lidt for kringlet at huske, og jeg kunne jo godt se efterhånden at min hverdag blev mere og mere omkring kager, og derfor tog det en ny drejning.

Jordbærkagen siger lidt sig selv - det jo ret så oplagt at det skal være noget med kage. Og var det bare at jordbærkagen var ledigt. Ikke de store skrubler og meninger omkring navnet. Bare kage!

lørdag den 4. maj 2013

Nu med "blog challenge" (no*1)

Så selvfed er jeg nemlig, at jeg frivilligt melder mig til at være med på en "blog challenge" hvor jeg ikke engang er opfordret til det - jeg elsker bare at snakke om mig selv. Yes, jeg skal hælde vand ud ørene og fortælle historier omkring mig selv den kommende måned. Læs med, ellerhop med på ideen. Ingen tvivl om jeg stadig elsker kage og der nok skal komme noget af det, men den næsten måned eller to, skal I ikke forvente helt så meget kage opskrifter, som personligt fnidder fnadder og billeder. En smule kage kommer der jo helt sikkert, men bloggen kommer automatisk med denne challenge til at blive meget mere på "det personlige" plan.

Nr.1 : Et billede af dig selv taget for nyligt og 5 tilfældige facts om dig selv.


Et billede taget af mig selv for nyligt? Jeg ikke stor fan af billeder af mig selv. Specielt ikke lige nu, hvor "pizza" eller "månekrater" er det som beskriver mit ansigt bedst. Jeg har gode og dårlige perioder, og er inde i en dårlig hvor mit ansigt mest af alt ligner et stykke pizza!



"Et billede af dig selv taget for nyligt"

Derfor har jeg taget et billede tidligere i dag, hvor solen lige blænder mit ansigt, så alle ar og diverse "teenage" hud ikke kan ses...

5 tilfældige facts om mig selv er lidt nemmere.



1*) Jeg blev født en mandag i 1987.
2*) Min naturlige hårfarve er brun, øjenfarve grå og jeg bruger størrelse 40 i sko.
3*) I mit pas stod der jeg var 148cm, indtil det blev fornyet og ændret til 162cm. - så før var jeg dværg, nu jeg bare hobbit.
4*) Jeg fik kun min fars efternavn da jeg skulle døbes.
5*) Min første hamster hed Musti.

Jeg kunne selvfølgelige smide en masse mere sjove facts ind, så som: Jeg kan ikke se pinlig tv som Klovn, da jeg bliver så pinlig og forlegen på deres vejene, at jeg forlader rummet.

Eller: Jeg lige så passioneret omkring mine hamstere som jeg er omkring mine kager, og får helt stor kærlighed med tåre og det hele, når jeg ser billeder af nyfødte små baby-gnaver-børn.

Eller: Jeg har lige siden jeg været spæd teenager pige ønsket at være dyrlæge eller konditor, men bange for jeg blive for tyk, og derfor droppede det.

... men det valgte jeg at lade være med. 

fredag den 3. maj 2013

The Challenge



Måske jeg burde tage 30 dage i træk, altså hverdag i en måned, men jeg tror nu jeg vælger at lave 30 dage hvor jeg lige har tid, derfor den nok bliver over 2 måneder. Heldigvis bestemmer jeg selv.

Ideen kommer forresten fra Popkulturisten.