tirsdag den 1. februar 2011

Svaner af vandbakkelse


Vandbakkelsedej:
-----------------------------------------------------------------------------
300 g vand
150 g smør
150 g hvedemel
10 g sukker
300 g æg - ca 6 æg
------------------------------------------------------------------------------
½ l piskefløde
1 portion koge-creme fra basis-opskrifter
En smule chokolade.
Hindbærsyltetøj
Flormelis
-------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Fremgangsmåde:
--------------------------------------------------------------------------------
Vand og smør smeltes i en gryde og melet tilsættes, derefter røres godt og hurtigt til en "smørbolle" er dannet.
Gryden tages af varmen og vent 2 - 3 minutter til den er kølet lidt af.
Æggene tilsættes lidt ad gangen under omrøring.
2 bageplader fedtes med en anelse med neutral olie.
Kom ¾ del af dejen op i en sprøjtepose med en stor stjerne tylle. Den resterende 1/3 del af dejen kommes op i en sprøjtepose med en lille glat tylle.


Sprøjt "kroppene" med den store tylle til dråber så store som æg.
Hver "krop" formes i den ene ende, så der dannes en lille "svanerumpe".
"Halsene" sprøjtes med den lille tylle til slanke 2-taller.
Svanekroppene bages ved 190 grader til de er let gyldne - ca. 12 - 15 minutter.
Svanehalsene bages også ved 190 grader til de er let gyldne - ca. 5 - 7 minutter.
Kroppe og halse afkøles.


Kroppen flækkes halve igennem så der er en overdel og underdel.
Overdelen skal udgøre vingerne, de flækkes på langs og dryssesmed flormelis.
Bland så flødecremen, ved at tage 2/3 creme, og pisk det sammen med 1/3 flødeskum.
Underdelen fyldes med syltetøj i en stribe, fløde-creme og flødeskum.
Halsene dybbes i chokolade - det forhindre at halsene bliver bløde og knækker, hvis de skal stå lidt - så den nederste del af 2-tallet er dækket, stikkes i underdelen af svanen.
Vingernes sættes på let på sned så de stikker lidt ud til siden.
Folia.... Så der svaner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar